MAZDA Márkakereskedés és szerviz

MAZDA CX-5

Az új, életteli Soul Red Crystal színben

MAZDA CX-5

Élvezzük a vezetést együtt

MAZDA CX-5

Kifinomult dizájn és mestermunka

MAZDA CX-5

Az autó és a vezető egysége

Müszaki adatok Müszaki adatokKépek KépekVideók VideókÁrlista ÁrlistaTartozékok Tartozékok
Letölthető dokumentumok:

Felszereltség

Árlista

Katalógus


MAZDA CX-5 műszaki adatokAz új Mazda CX-5 vezetésekor olyan gyorsaságot és a reakciókészséget tapasztal, ami ritkaságszámba megy a városi szabadidő autók között. Ez a fejlett SKYACTIV technológiára épülő városi SUV kiváló üzemanyag-fogyasztással és alacsony – akár 132 g/km-es – CO2-kibocsátással rendelkezik. A menetkényelem és az irányíthatóság magasabb szintjének elérése érdekében továbbfejlesztett futóművel és a G-vectoring vezérléssel láttuk el.

A kormányzásnak, a jármű sebességének és a gázpedál helyzetének figyelésével a G-vectoring vezérlés ezredmásodperceken belül reagál, hogy javítsa az irányítást és a kormányzást a harmonikusabb vezetés érdekében. Az i-ACTIV összkerékmeghajtás csak akkor lép működésbe, amikor szükséges. 27 érzékelője másodpercenként több mint 200 mérés alapján irányítja a teljesítményt az ideális tapadás érdekében. Mindez segít abban, hogy magabiztosan, az irányítás biztos tudatában vezessen, és kiélvezhesse az új Mazda CX-5 teljesítményét.

Továbbfejlesztett i-ACTIVSENSE biztonsági technológiánk használatával az új Mazda CX-5 élvezetes és magabiztos vezetést biztosít minden környezetben. A beépített kamerák és érzékelők a lehetséges veszélyeket korai szakaszban felismerik, ezzel minimalizálják a kockázatokat, és figyelmeztetnek a head up kijelzőn, amely fontos vezetési információkat vetít a szélvédőre. Az intelligens városi fékasszisztens jelzőtábla-felismeréssel, Mazda radaros sebességszabályozó automatikával, adaptív LED-fényszórókkal és számos egyéb biztonsági innovációval minden körülmények között élvezetessé teszi a vezetést, és védelmezi Önt és családját.


Design

A Mazdánál a formatervezés és a mérnöki munka összhangja azt a célt szolgálja, hogy biztosítsuk az autózás örömét, és erős köteléket hozzunk létre az autó és vezetője között. A KODO formatervezési filozófia képviselője, az új Mazda CX-5 energiával és lendülettel teli autó, jobb aerodinamikával, megnövelt teljesítménnyel és tökéletesített irányíthatósággal.

Az új, életteli szín, a Soul Red Crystal mélységével és sima felületével olyan gyönyörű, amilyet csak egy igazi művész hozhat létre. A KODO dizájn szépségét kihangsúlyozó új szín különlegesen életteli és energikus.

SKYACTIV KAROSSZÉRIA

A Mazda CX-5 könnyű SKYACTIV karosszériája

Mazda CX-5

A könnyebb autók agilisabbak, és üzemanyagot takarítanak meg. Az új Mazda CX-5 SKYACTIV KAROSSZÉRIA a legbiztonságosabb és legkisebb üzemkész tömeggel rendelkező karosszériák egyike a saját kategóriájában.

SKYACTIV futómű

Mazda CX-5

A felfüggesztést a könnyedebb, még kényelmesebb utazás érdekében fejlesztettük, hogy még jobban érezhesse, hogy mindent a kezében tart: a kormányzási reakciók gyorsabbak és a fékteljesítmény kiváló.


SKYACTIV-motorok és -sebességváltók

mazda cx-5 skyactiv motor

A Mazda motorok nagy teljesítményt, egyedülállóan alacsony üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást biztosítanak. A SKYACTIV-D 2,2 dízelmotor ugyanolyan lendületes, mint egy benzines, és az átlagfogyasztása 4,9 l/100 km. A SKYACTIV-G 2,0 literes közvetlen befecskendezésű benzinmotor rendelkezik a világ legnagyobb, 14,0:1-es sűrítési arányával, és akár 5,6 l/100 km átlagfogyasztással is használható.


G Vectoring Vezérlés

A SKYACTIV technológia eyik alkotóeleme, az emberközpontú mérnöki szemléletmóddal megalkotott G-vectoring vezérléssel az új Mazda CX-5 Önnel összhangban működhet, ezáltal biztosítva a stabilitás érzését. A motor forgatónyomatékát egységes módon, a terhelést az abroncsok között elosztva igazítja a kormányzáshoz. Pontosabb a kormányzás, jobb az irányíthatóság, és az utasok kellemesebben, sokkal kényelmesebben utazhatnak.

A Jinba Ittai szellemiségének megfelelően, amely annyit tesz, hogy ló és lovasa egy egységet alkot, azt szeretnénk, ha a vezetőink teljesen eggyé válnának az autóval vezetés közben. A G-Vectoring vezérlés az a technológia, amely lehetővé teszi, hogy ezek a célkitűzések valóra váljanak. Fedezze fel az egyedülállóan intuitív vezetési élményt lehetővé tévő tudományos megoldásokat.


i-ACTIV összkerékhajtás (AWD)

mazda i-ACTIV összkerékhajtás (AWD)

A Mazda i-ACTIV AWD rendszere jobb irányíthatóságot biztosít a gyorsítás, kanyarodás, fékezés során, valamint csúszós útviszonyok esetén.

Az i-ACTIV összkerékmeghajtás csak akkor lép működésbe, amikor szükséges. 27 érzékelője másodpercenként több mint 200 mérés alapján irányítja a teljesítményt a Jinbai-Ittai élmény érdekében.


SCBS

mazda cx-5 skyactiv motor

Az SCBS megszünteti a stresszt a városi vezetés során. A beépített érzékelők folyamatosan figyelik a jármű előtti akadályoktól mért távolságot és a közeledési sebességet, és szükség esetén előkészítik a vészfékezést. Az SCBS gyalogosészlelési funkcióval, nagyobb kamera észlelési területtel és nagyobb működési sebességtartománnyal rendelkezik, az ütközéselkerülő rendszer pedig nagyobb sebességig működik. Az SCBS rendelkezik jelzőtábla-felismeréssel is, amely a vezetés közben automatikusan felismeri a sebességkorlátozásokat, a behajtani tilos táblákat és a feloldó táblákat. Az aktív vezetői kijelző és a navigáció** vizuálisan és hangjelzéssel értesíti a járművezetőt, ha túllépi a sebességkorlátozást.

**opcionális felszereltség


MRCC

mazda cx-5 skyactiv motor

A Mazda radaros sebességszabályozó automatika (MRCC) lehetővé teszi az autó sebességének beállítását és a gázpedál használata nélküli fenntartását. A rendszer a jármű első hűtőrácsában elhelyezett, milliméteres hullámhosszú radarérzékelőt használ, amellyel figyeli az Ön előtt haladó jármű relatív sebességét és távolságát, és a biztonságos követési távolsághoz igazítja a sebességet. A hosszú utak során az MRCC így leveszi a terhet a járművezetőről, és segít abban, hogy csak az élményre figyelhessen.


BSM

mazda cx-5 skyactiv motor

A holttérfigyelő rendszer (BSM) az ütközés elkerülése érdekében figyelmezteti a vezetőt, ha sávot akar váltani, de az autó holttérben másik jármű halad


Színes aktív head up kijelző

mazda cx-5 skyactiv motor

A Mazda i-ACTIV AWD rendszere jobb irányíthatóságot biztosít a gyorsítás, kanyarodás, fékezés során, valamint csúszós útviszonyok esetén egy pillantással áttekinthetők a fontos a forgalmi információk. Innovatív aktív head up kijelzőrendszerünk könnyen leolvasható, színes, és közvetlenül a szélvédőre vetítve jeleníti meg az autó sebességét, a részletes navigációs utasításokat, a jelzőtáblákat, valamint az i-ACTIVSENSE biztonsági figyelmeztetéseit, hogy Ön a vezetésre koncentrálhasson.

* A színes aktív vezetési kijelző választható felszerelés