MAZDA Márkakereskedés és szerviz

Új MAZDA 3

Sportos, stílusos, KODO

Új MAZDA 3

Sportos, stílusos, KODO

Új MAZDA 3

Sportos, stílusos, KODO

Műszaki adatok Műszaki adatokKépek KépekVideók VideókÁrlista ÁrlistaTartozékok Tartozékok
Letölthető dokumentumok:

Árlista


Műszaki adatok


Egy új generáció első tagja, amely alapos mesterségbeli tudás felhasználásával, a jövő kihívásait is szem előtt tartva készült.

Mazda3 karosszéria


Biztonság

Az autó kiemelkedő biztonsági színvonala olyan korszerű elemek beépítésének köszönhető, mint például a sávváltást segítő hátsó térfigyelő rendszerünk (RVM),amely segít Önnek az autója mögött és mellett haladó többi jármű figyelemmel kísérésében. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS) figyelmezteti Önt, mielőtt autójával akaratlanul kilépne a sávból. De említhetjük még akár vészfékezés-jelző rendszerünket (ESS) is, amely hirtelen történő erős fékezés esetén működésbe hozza a vészvillogókat.

 

Minden biztonsági figyelmeztetés jól láthatóan megjelenik a head-up display-en. A passzív biztonsági tényezők mellett, mint például a rendkívül erős SKYACTIV karosszéria, az említett aktív biztonsági elemek gondoskodnak arról, hogy Ön nyugodtan átengedhesse magát a vezetés örömének – saját magát és utasait is a kiváló autóbiztonsági rendszer védelmében tudva.

 

Távolságfelmérő támogató rendszer

Tekintse meg, hogyan biztosítja a hátsó térfigyelő rendszer, hogy Önnek szinte „hátul is legyen szeme”, védelmet nyújtva ezzel Ön és utasai számára.

DRSS rendszer

A távolságfelmérő támogató rendszer (DRSS) az Ön járműve és az Ön előtt haladó jármű közötti biztonságos távolság megtartásában segít azzal, hogy felhívja az Ön figyelmét ha túl közel kerül az Ön előtt haladóhoz.

 

A 30 és 200 km/h közötti sebességtartományban működő, korszerű biztonsági funkció radartechnológia segítségével tartja felügyelet alatt a követési távolságot. A távolság egyértelműen látható a head-up display-en,amely fokozatosan jelzi az Ön előtt haladó jármű utoléréséig hátralévő időt. Amennyiben Ön túlságosan közel kerül az Ön előtt haladó járműhöz, a DRSS az aktív vezetői kijelzőn villogó fényjelzéssel figyelmezteti Önt a veszélyre.

Intelligens fékrásegítő (SCBS)

Tekintse meg, hogyan valósítja meg a korszerű biztonsági teljesítményt egy másik, úttörő jelentőségű autóbiztonsági elemünk.

 

 

Ez a biztonsági elem megelőzi a frontális ütközéseket, vagy legalább mérsékli hatásukat azáltal, hogy rendkívül pontos, lézeres érzékelő rendszere figyeli az Ön előtti járművek helyzetét – például a városi közlekedés során.

Ha a rendszer ütközés veszélyét érzékeli, előkészíti a fékrendszert, hogy az azonnal reagálni tudjon az Ön beavatkozására. Ha Ön nem lép a fékre, a berendezés szükség esetén vészfékezést hajt végre. A rendszer 4 és 30 km/h közötti sebességtartományban működik. Így annak tudatában élvezheti autója vezetését, hogy élvonalbeli biztonsági berendezések gondoskodnak az Ön védelméről.

 

Belső tér

Mazda3 sport belső

 

MZD Connect utasításrendszer

A Mazda által első ízben kínált, korszerű autós kapcsolatnak köszönhetően Ön egy sor online szolgáltatást élvezhet okostelefonja használatával. Internetes rádióállomások széles kínálata válik elérhetővé, és a szöveges üzenetek, a Facebook és a Twitter révén biztonságos módon tud kapcsolatban maradni utazás közben is.


A selyemfényű krómkeretbe foglalt 7"-os, színes LCD érintőképenyő,

7 colos kijelző

valamint a két első ülés között praktikusan elhelyezett HMI-utasításrendszer a hagyományos multimédia-vezérlőknél egyszerűbb kezelést tesz lehetővé.

HMI utasítás rendszer

Egy ilyen mobilcsatlakozási rendszerrel szabadon, luxuskényelemben élvezheti a vezetői környezet által nyújtott szórakoztató és biztonságos utazást.

Head-up display

A head-up display úttörő jelentőségű újításaink egyike, amely az esztétikumot értékes funkcionális jellemzőkkel ötvözi. A vezető tekintetének irányvonalában elhelyezett átlátszó panel fontos vezetési információkat jelenít meg: a sebességet, a navigációs utasításokat és az aktív biztonsági figyelmeztetéseket.

Head-up display

Amint Ön elindítja a motort, a head-up display (a magas felszereltségi szintű modelleken) függőleges helyzetbe emelkedik. Vezetés közben érzékelni fogja, milyen biztonsági és kényelmi előnyökkel jár a fontos információk virtuális képként való kivetítése, mivel közben egyáltalán nem kell levennie tekintetét az útról.

 

Környezetvédelem

Alacsony fogyasztás, kiváló környezetvédelmi jellemzők

Ez a hatékonyan működő autó az örömteli vezetést kivételesen kedvező üzemanyag-fogyasztás és alacsony, akár 107 g/km értékű CO2 -kibocsátás mellett valósítja meg1. Bámulatra méltó környezetvédelmi jellemzői forradalmian új megoldásainknak, így többek között az i-ELOOP és az i-Stop rendszernek, valamint korszerű SKYACTIV technológiánknak köszönhető.

 

Az autó kiemelkedő aerodinamikai mutatói szintén hozzájárulnak a kivételesen alacsony fogyasztáshoz. A légellenállás csökkentésében a hűtőrács elején lévő aktív légterelő rendszer is szerepet játszik, melyek a menetkörülményekhez igazodóan nyílnak vagy záródnak, és ily módon csökkentik az autó légellenállását, ezzel javítják fogyasztási/kibocsátási mutatóit. Ez a Mazdánál is új elem szintén hozzájárul a nyugodt, gondtalan autózás öröméhez.

i-ELOOP

Ez a korszerű, környezetbarát technológia – egyedülálló kondenzátorának köszönhetően – az energia sokkal gyorsabb begyűjtését és átmeneti tárolását teszi lehetővé, mint más hasonló rendszerek. A begyűjtött energia azután az autó elektromos rendszerét tölti. Az autók a motor által előállított energia egy részét számos elektromos berendezés (fényszórók, légkondicionáló, hangrendszer stb.) működtetésére használják fel.

Az i-ELOOP rendszernek köszönhetően az üzemanyagból származó energia nagyobb arányban fordítható a motor hasznos teljesítményére. Így javul a motor üzemanyag-hatékonysága és környezetvédelmi jellemzői, a fogyasztás pedig akár 10%-kal is csökken.

 

i-Stop technológia

Az i-Stop leállítja a motort, amikor az autó alapjáraton járó motorral várakozik a forgalomban. Ön ezt alig veszi észre, mivel – amikor kell – az i-Stop gyorsabban és finomabban indítja újra a motort, mint a legtöbb start-stop rendszer. Így tehát az autó motorja azon nyomban indulásra kész, amint Ön úgy kívánja. Az i-Stop rendszer automata és manuális sebességváltóink esetében is rendelkezésre áll.

 

i-Stop technológia

 

Ez a számos technológiai díjat elnyert rendszer az egyedüli a start-stop rendszerek közül, amely az égési energiát használja fel az újraindításhoz. Még egy út szemben a konvenciókkal.